Woensdag 16 maart 2016
Lieve lezers,
Voor vandaag had ik niets voorbereid omdat ik me had opgegeven om te helpen met de voorbereiding voor het Holi Phagwa-feest op de NSBS. Er moesten enkele voorbereidingen gebeuren wat betreft eten; groenten snijden en kip stoven. Natuurlijk kreeg ik de leukste karweitjes: ui snijden, lente-uitjes snijden, pepers snijden en look snijden. Mijn vingers ruiken nog steeds naar de look! En ik lust helemaal geen look. Wel een beetje vreemd want in Suriname worden de lente-uitjes, prei genoemd. Dat zijn voor mij toch twee totaal verschillende producten hoor! Maar soit. Ik begon met veel plezier enkele dingen voor te bereiden. Het nadeel van groenten snijden in een lokaal is dat het lokaal na een tijdje ruikt naar de groenten. Vooral toen ik begon met het snijden van de Madame Jeanette pepers. Wat een vieze lucht!
Groentjes snijden is plezant...
Madame Jeanette pepers snijden. Wat een vieze geur!
Mmmm geboren kip klaargemaakt op hout.
De stagedag is voorbij gevlogen ondanks dat ik niet veel had gedaan. Wat ik eigenlijk ook jammer vind want zo heb ik natuurlijk niet veel te vertellen aan jullie! Wanneer ik terug thuis kom en ik heb gegeten, word ik zo moe dat ik haast niest kan doen. De warmte speelt mij parten en voor ik het weet, lig ik alweer te slapen in de zetel. Dat heb je met het Surinaams klimaat!
Dikke kus
xxxxxxxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten